Muhu Print 2020 ARS Projektiruumis


ARS-i kunstilinnaku uus näitus paneb graafika ruumis levima

Reet Weidebaum

Aktuaalne kaamera

Muhu print tõi kuuendat korda Muhumaale kokku graafikahuvilisi kümmekonnast riigist, kes üksteiselt õppides katsetasid nii uusi kui unustatud tehnikaid. Valminud tööd on nüüd väljas Tallinnas ARS-i kunstilinnaku projektiruumis avatud näitusel.

Kogu näitus mängib graafika põhimõistetega nagu joon ja paljundamine. Graafika on kahemõõtmeliselt pildilt üles tõusnud ning jooned ja kujundid levivad edasi ümbritsevasse ruumi.

"Minu teos on kahes osas, graafika seinal ja ruumi toodud. Nimed on nimetud linnad ja vahutav tühjus, mis inspireerub linna uusarendusprojektidest ja pooleliolevast arhitektuurist. See on ka kommentaar praegusele olukorrale, kus projektid jäävad poolikuks," rääkis kunstnik ja kuraator Kadri Toom "Aktuaalsele kaamerale".

"Eks me oleme graafika mõiste juures proovinud ironiseerida ka, et paspartuu