FUTU MUHU 2018 - loengud ja intervjuud

Kunstisümpoosium ´Maalides Metsa´- 16-22.juulil, EKL Muhu Kunstitalus.

Art symposium Painting the Forest -16-22th of July, Muhu Art Residency of Estonian Artists Association

LOENGUD JA INTERVJUUD

-- PLEASE SCROLL FOR ENGLISH VERSION -- Loodus on alati olnud Eesti kultuurist lahutamatu osa, seda nii hingestatud looduslüürika ja müstitsismina kui ainesena, millest teadlikult kaugeneda. Just loodus on see tugipunkt, millele Eesti kujutava kunsti traditsioon näib püsivalt toetuvat ning loodus on traditsiooniliselt ka prisma, läbi mille inimene oma elu ning olemist mõistab ja ettekujutab.. või ehk millest tervenisti distantseeruda soovib. Olles eurooplased näime endiselt olevat valdavalt metslased ehk metsarahvas, kellel sammal, seened ja puudemühin tuntavalt veres püsivad ning kuidagi lahti ei lase, tahame siis seda või mitte. Kutsume suvel üheks nädalaks kokku kunstnikke et näha milline on, või saab olla, kaasaegne loodusmaal. Ning kas selle viljelemise mõte jääb kaasagsest elust maha või on looduse piltidel tänapäeva inimesele veel midagi öelda. Sümpoosiumi seminare ja töötube viivad läbi Prof. Jaan Elken, Hasso Krull, Linda-Mari Väli, Leila Lükko, Tiiu Rebane jpt. Sümpoosiumi seminariteemadeks on- Metsa roll ja mõiste kultuuriajaloos, Mets Eesti kunstis, Ökokriitika-mis see on. Hilissügisel seisavad Muhu Kunstitalus valminud ja metsale pühendatud teosed kõrvuti paljude teiste Eesti kunstnike maalidega näitusel Swedbank privaatpanganduse galeriis, taasluues näitusepinnale ettekujutlust kunstimõtte arengutest, Eestimaa suvest, looduse lüürikast ja olemise füüsikast. Eesti Maalikunstnike Liit pakub Muhu Kunstitalu näitusel publikupreemia pälvivale teosele või