top of page

MUHU PRINT 2019

Sel aastal toimub Muhu Print 15-20 juuli A. I. Kunstitalus.

Eesti Vabagraafikute Ühenduse korraldatav rahvusvaheline graafikasündmus Muhu Print tähistab sel suvel oma viiendat sünnipäeva.

Viie aasta jooksul on graafika erialasel väljal toimunud elavnemine ning valdkond on arenenud tuntavalt. Selles omab rolli ka Muhu Prindi järjepidev korraldamine.

Muhu Prindist on kujunenud graafikute kogunemine, mille tagajärjel on sündinud uus loominguline energia. Tallinna ja Tartu projektigaleriides on olnud võimalik näha mitmeid häid noorte graafikute personaalnäitusi. Aktiviseerunud on erialane suhtlus kunstnike vahel, mille tulemusena on ellu kutsutud uusi graafikute grupeeringuid ja näituseprojekte Eestis ja välismaal.

On loodud rahvusvahelisi suhteid väliskunstnikega Ungarist, Soomest, Lätist, Rootsist, Gröönimaalt, Saksamaalt, Prantsusmaalt, Šotimaalt, Inglismaalt.

Graafikatehnikad arenevad pidevalt. Muhu Print võimaldab kunstnikel end graafikamaailmas toimuva uue ja huvitavaga kurssi viia.

Muhu Print on nagu 21 kursust viie päevaga, sest pea igaüks saab õppida igaühelt.

Sel aastal õpime jälle üksteiselt. Proovime luua senisest laiema võimaluse paljude erinevate tehnikate tegemiseks ja eksperimenteerimiseks.

Senisele kümnele osavõtjariigile lisandub kaks Muhu Prindi jaoks veel avastamata graafikamaad Poola ja Hiina, lisaks võtavad seekord osa ka Soome graafikud.

Workshopi teeb Oksana Statiychuk Ukrainast, tehnikaks mokulito.

Loomingulise nädala lõpetab kõigile avatud pop-up näitus kursuse käigus valminud töödest.

Musitseerib setu karmoškamängija Leima Evelin.

¤

Koosmäng

Seekordse Muhu Prindi teema on “koosmäng” - mängureegleid ei ole, on ühine mänguteema ja eesmärgid.

Võitjaid ei ole, auhinnaks on saavutatud kooskõla, uudsus ja vabadus. Oluline on ka mängu ilu - vaba eksperimenteerimine olemasolevate materjalidega vabas looduses.

Mängulaud ei ole piiratud pelgalt paberi formaadiga. Oodatud on ka graafika mänguline laienemine Muhu saare keskkonda - aktsioonid, maastikukunst, tegevuskunst, video jne.

¤

Mokulito töötuba

Meistriklassi juhendaja on Ukraina kunstnik Oksana Stratiychuk (http://www.stratiychuk.com/).

Oksana Straiychuk on Kiievis elav ja töötav graafik, kes kombineerib oma loomingus uusi vaateid ning vanu tehnoloogiaid. Kunstnikul on akadeemilise kunstihariduse taust. Tema töödes on võrratu kannatlikkus, lõpetatus ning zenilik meeleolu.

Mokulito on Jaapanist pärit lametrüki tehnika. Trükiplaadina kasutatakse lehtpuuvineeri. Mokulito võimaldab kombineerida litograafia ja puulõiketehnikat üheaegselt ning litode trükkimiseks saab kasutada sügavtrükipressi.

Osalussoovist teatada muhuprint@gmail.com

VGÜ, Lembe Ruben, Kadri Toom

https://www.facebook.com/MuhuPrint/

https://estograph.ee

https://www.ai-res.org/info

Simplified scheme of being by Lembe Ruben

Estonian Artists Association (EAA) Muhu Art Residency A-I-R program focuses on visual arts, including innovation, architecture, cultural heritage and locally rooted practice.

A.I. is situated on island Muhu, at the west coast of Estonia.

--

Eesti Kunstnike Liidu Muhu

A. I. Kunstitalu toimib alates 2015. aastast rahvusvahelise kunstiresidentuurina.

Talukompleks pakub loomingulist väljakutset nii kaasaegsetele kunstnikele kui ajaloolastele; lastele kui täiskasvanutele; novaatoritele kui restauraatoritele.

 SEARCH BY TAGS: 
bottom of page