top of page

UAE - Estonia Art Retreat 2016

Muhu A.I Kunstitalu ja Art Hub Est kutsel saabus 26. mail Eestisse Araabia Ühendemiraatide ettevõtja, Abu Dhabi Art Hubi asutaja ja omanik Ahmed Saleh Al Yafei.

Art Hub Est, Abu Dhabi Art Hub ja Eesti Kunstnike Liidu algatusel ning eestvedamisel toimub tänavu esimene Eesti ja Araabia Ühendemiraatide kultuurikoostöö üritus Art Retriit 2016 (UAE – Estonia Art Retreat).28. juulil – 8.augustil külastavad Eestit Abu Dhabi Art Hubi asutaja ning omanik Ahmed Saleh Al Yafei koos kuue Araabia Ühendemiraatide kunstnikuga, kes osalevad Eesti–Araabia viiepäevasel ühisplenääril EKL Muhu Kunstitalus.

Pool kümnepäevasest visiidist Eestisse on aga pühendatud meie maa kultuuri- ning ettevõtluse tutvustamisele.

Araabia Ühendemiraate kui progressiivset majandus- ja kultuurieluga riiki, on koostööarenduse eesmärgil ametlikult külastanud mitmed Eesti riigijuhid. Tänavust kultuurikohtumist võib nimetada kahe riigi vaheliseks jätkusündmuseks, kus edasise püsiva ühisnimetaja leidmine on mõlema poole huvides.

AÜE pealinnas Abu Dhabis avatakse peagi kolm olulist kaasaegset kunstimuuseumi: Louvre, Guggenheim ja Zayedi muuseum. Võib vaid oletada, millist mõju avaldavad Euroopa kunstimuuseumid islamimaailmale ning millisel määral avaneb kunstihuvi araabia ühiskonnas. Meil on võimalus vaadelda kunsti kui olulist poliitilis-majanduslikku faktorit teiste samalaadsete tendentside taustal.

AÜE majandust juhitakse teadlikkusega naftavarude piiratusest.​

Art Hub EST http://arthub.ee/ Kunsti ning muid eluvaldkondi (ettevõtlus, teadus, haridus, poliitika jne) siduva strateegiaga ettevõte lähtub loomepositsioonist, mille eesmärk on luua täiendavat võimalust innovatsiooniks ning valdkondadevaheliseks rahvusvaheliseks koostöötegevuseks Eesti kultuuri ja ettevõtluse edendamisel.

Eesti Kunstnike Liit on professionaalseid eesti kunstnikke ja kunstiteadlasi ning eesti kunstnike ja kunstiteadlaste liitusid ühendav vabatahtlik ja poliitiliselt sõltumatu loominguline liit. Kunstnike liidu liikmed tegutsevad traditsioonilistes ja uuenduslikes kunstivaldkondades, alates maalikunstist ja graafikast kuni digitaalse kunstini.

Kutsume üles Eesti ettevõtteid ning turismiteenuse arendajaid ühinema erakordse visiidi korraldusega, ootame huvitatuid aktiivsele koostööle võimalusega tutvustada Eesti turismivõimalusi ja eesmärgiga luua püsiv side kahe riigi vahel.

Kunst kui diplomaatiline platform on sobivaim ning meeldivaim viis uute kontaktide loomiseks ning arendamiseks.

​Teie Art Hub Est ja EKL Muhu Kunstitalu

tiiu.rebane@eaa.ee

+37257702640

Estonian Artists Association (EAA) Muhu Art Residency A-I-R program focuses on visual arts, including innovation, architecture, cultural heritage and locally rooted practice.

A.I. is situated on island Muhu, at the west coast of Estonia.

--

Eesti Kunstnike Liidu Muhu

A. I. Kunstitalu toimib alates 2015. aastast rahvusvahelise kunstiresidentuurina.

Talukompleks pakub loomingulist väljakutset nii kaasaegsetele kunstnikele kui ajaloolastele; lastele kui täiskasvanutele; novaatoritele kui restauraatoritele.

 SEARCH BY TAGS: 
bottom of page