top of page

Kunstitalu renoveerimine


Muinsuskaitsealuse Muhu Kunstitalu konserveerimine ja renoveerimine Töö käib ! Conservation anf renovation works in MUhu Residency, the object of National Heritage

EKL Muhu Kunstitalu rehemajatüüpi peahoone 2001 aasta 1.mai põlengu tagajärjel hävinud rehealune ja rehetoad on saanud muinsuskaitseameti ettekirjutustele vastava laudiskatte ning rehetubade katusetalad on kindlustatud kuni täiemahuliste restaureerimis-ja taastamistööde alguseni.

2014 aastal alustas EKL endist Muhu Baasi ümberkorraldust ja renoveerimist, loodud arengukava kohaselt sai endise passiivse puhkemaja funktsiooniks rahvusvaheline kunstiresidentuur ning külalismaja.

2014 aastal telliti arhitektuuribüroolt PAIK ( arhitektid Jaak-Adam Looveer ja Indrek Järve) hoonete renoveerimisprojekt, mille visioonvariant leidis 2015 aasta augustis Muinsuskaitseameti lõpliku heakskiidu ning millele koostati ameti poolne eritingimustega renoveerimisprojekt. Arendustööde projektijuht: Tiiu Rebane. 2015 sügisel sai ait-saunahoone uue rookatuse, töödejuhataja EKL haldusjuht Argo Kollomi juhtimisel. Alates 2016 töötavad Kunstitalu taastamise eeltöödel EKL meistrid ja multifunktsionaalsed projektijuhid-kuraatorid, kelle ülesandeks on tänavu hooned konserveerida, kindlustada; renoveerida saunaruumid ning paigaldada dubleeriv veevarustussüsteem.

EKL Kunstitalus jätkuvad tänavu uue hooga sisulised kultuuriprogrammid: suve jooksul viibivad talus 5 pikaajalist kunstiresidenti Jaapanist USA-ni, teistkordselt toimub rahvusvaheline graafikanädal Muhu Print (Eesti Vabagraafikute Ühenduse eestvedamisel), Kunstitalu omafestival Futu Muhu projektid ja näitused läbi suve kohapeal ning Kuressaares.

Maja ootab külastajaid, palume ette registreerida! Telefon: +372 57702640

Voodikoha hind 25 EUR, EKL liikmetele 15 EUR, lapsed alla 7 a tasuta

Estonian Artists Association (EAA) Muhu Art Residency A-I-R program focuses on visual arts, including innovation, architecture, cultural heritage and locally rooted practice.

A.I. is situated on island Muhu, at the west coast of Estonia.

--

Eesti Kunstnike Liidu Muhu

A. I. Kunstitalu toimib alates 2015. aastast rahvusvahelise kunstiresidentuurina.

Talukompleks pakub loomingulist väljakutset nii kaasaegsetele kunstnikele kui ajaloolastele; lastele kui täiskasvanutele; novaatoritele kui restauraatoritele.

 SEARCH BY TAGS: 
bottom of page