top of page

Plenair "Piiririik"


EKL MUHU A.I. KUNSTITALU / EAA MUHU A.I. RESIDENCY MUHU RAHVUSVAHELINE MAALIPLENÄÄR “PIIRIRIIK 2015 – INIMENE LOODUSES” 20.-30. JUUNI 2015

NÄITUSE AVAMINE 29.juunil Lääne-Saare vallavalitsuses Marientali 27, Kuressaare kell 16.00

A.I. Kunstitalu, Nõmmküla, Muhu vald, Eesti Kuraator: Tiiu Rebane (EKL)

Sponsor - contributor: Saaremaa DeliFood OÜ

Osalejad: Juozas Pranckevicius (LT), Saulius Kruopis (LT), Skaidre Butnoriute (LT), Svajunas Armonas (LT), Jonas Daniliauskas (LT), Arturas Savickas (LT), Ieva Caruka (LV), Karl-Kristjan Nagel (EE).

http://sauliuskruopis.xz.lt Tänavune, Muhu A.I. Kunstitalu ja toetajate poolt ellu kutsutud, rahvusvaheline maali-plenäär on esimene kunstilaager Eestis, mis liidab meid Läänemeremaade sajandite vanuse ja endiselt jõulise traditsiooniga. Looduses maalimise traditsioon ulatub esimeste akademismist vabade pintslitõmmeteni, mis kujunesid koos impressionismiga linnastu-mise taustal 19. sajandi lõpus ja 20. sajandi alguses. Balti plenäärid kulgevad Läänemere regiooni kõrvaliste kuurortite punktiirjoonel Saksamaast Eestini, tuntumad plenäärikeskused on Nida Leedus ja Ahreshoop Saksamaal. Plenäärid on kunstnikele maalitehniliste ettekirjutusteta, lubatud on kõik - impressionismist ja ekspressionismist kaasaja kontseptualismini. Plenäärid on koostöö ja kogemustevahetuse parim vorm nii osalejatele kui ka publikule. Muhus toimuva plenääri üldnimetus „Piiririik" on viide nii paratamatule tegelikkusele, kui ka Emil Tode suurepärasele romaanile. Pildi sümbioos sõnakultuuriga võib olla üks siinse maastikumaali intellektuaalsuse maine põhjustest läbi aegade - vaatleja pilk ja sisemine intensiivsus iseloomustab Eesti visuaalkultuuri panust ka Balti kontekstis. Muhu A.I. Kunstitalu asetseb Muhumaa põhjarannikul, Üügu panga vahetus läheduses. Kunstitalu 1890. aastal ehitatud veski ja sepikojaga suurtalu hooned on Eesti klassikalise talupojaarhitektuuri mälestisena muinsuskaitse all. Loodame et võimalus töötada algupärase kultuuri keskkonnas on kunstnikele rikastav ja viljakas kogemus. A.I. Kunstitalu kodulehekülg: www.ai-res.org A.I. Kunstitalu Facebookis: www.facebook.com/pages/AI-Kunstitalu/854682147921604 Plenäär Facebookis: www.facebook.com/events/1426446024324486/ Plenääri jooksul külastavad maalijad Muhu ja Saaremaa vaatamisväärsusi, samuti ootame 23. juunil kõiki Muhumaa ja Saaremaa maalijaid ning kunstihuvilisi Koguva külla koos külaliskunstnikega töötama ja kunsti üle arutlema. Plenäär lõpeb 29. juunil avatava näitusega Muhumaal valminud töödest. OLETE VÄGA OODATUD! Tiiu Rebane Muhu A.I. Kunstitalu +372 58356207 tiiu.rebane@eaa.ee www.ai-res.org

Baltic plenair tradition is dating to the last quarter of the 19th century, by art standards to the first free brush strokes of impressionism. Plenairs are today one of the best forms of artistic co-operation and exchange of experience both to the participants and to the audience. This year participants are from Latvia. Lithuania and Estonia.

Meenutus 2014: Baltic Expressionism 2014 , Kastellaanimaja Galerii, Tallinn: http://baltiekspressionism.blogspot.com

Estonian Artists Association (EAA) Muhu Art Residency A-I-R program focuses on visual arts, including innovation, architecture, cultural heritage and locally rooted practice.

A.I. is situated on island Muhu, at the west coast of Estonia.

--

Eesti Kunstnike Liidu Muhu

A. I. Kunstitalu toimib alates 2015. aastast rahvusvahelise kunstiresidentuurina.

Talukompleks pakub loomingulist väljakutset nii kaasaegsetele kunstnikele kui ajaloolastele; lastele kui täiskasvanutele; novaatoritele kui restauraatoritele.

 SEARCH BY TAGS: 
bottom of page