top of page

Kuldajastu - Golden Age


Näitus “Kuldajastu ja väärt meistrid” Kastellaanimaja Galerii 4.-22.11.2015

Avamine 3.11.2015 kell 17.00

TEK Mööblirestaureerimise restauraatorid: Kati Niinemets, Villi Pärna, Kalle Roos, Krista Kaljuvee, Eilike Poola, Kaarel Rausberg, Ants Sepp, Margus Sildre

Maalikunstnikud: Jana Wiebe, Oleg Wiebe

PRESSITEADE

29.10.2015

3. novembril kell 17.00 avatakse Eduard Vilde muuseumi Kastellaanimaja galeriis Muhu A.I. Kunstitalu (EKL) ja Tallinna Ehituskooli esimene ühisnäitus „Kuldajastu ja väärt meistrid“, mis koondab kabinetikunsti võtmes kaasaegse maali ning ajaloolise restaureeritud mööbli väljapaneku.

Ühisnäituse eesmärgiks on nii esteetilise elamuse kui kogemusliku impulsina taasluua visiooni kuldse ajastu hõngust ja võimalustest tänapäeval; anda aimu meistritest tänu kelle tööle ja oskustele on võimalik heita pilku aegade taha samavõrd kui ulatada käsi tulevastele põlvedele.

Näituse kuraator Tiiu Rebane selgitab väljapaneku eesmärki: „Kabinet see on ajalugu, tänapäev ja vaade tulevikku läbi üksikisiku prisma. Näeme siin autorina iga inimest, kes oma ruumi kehtestada võtab. Kunagi oli väga moodne kinnistada oma mõtteid ning ideid materiaalsete tõendusmaterjalidega. Antud näitus astub sammu tagasi ajalukku ning püüab hetkeks korrata seda žesti.“

..

TEK PRESSITEKST (koostanud Liisi Taniroo; www.ehituskool.ee) „Kuldajastu ja väärt meistrid“ Näitus E. Vilde muuseumis 04.-22.11.2015 „Kuldajastu ja väärt meistrid“ näitusel on välja pandud mitmete maalikunstnike ja Tallinna Ehituskooli restaureerijate tööd. Külastaja silme eest käib läbi kunstilugu. Silmad hoomavad maalikunsti „kuldse ajastu“ võidukäiku. Külastaja sõrmedest käib läbi saamislugu. Sõrmed tajuvad restaureerija ettevaatlikke, kuid teadlikke liigutusi. Vaata ümberringi. Vaata endasse. Milles seisneb Sinu kuld? On see hinges? On see kätes? Väärt pead, kuldsed teosed ja väärt meistrid kuldsete kätega.

...

Täname Tallinna Ehituskooli näituse korraldamisele kaasaitamise eest !

Estonian Artists Association (EAA) Muhu Art Residency A-I-R program focuses on visual arts, including innovation, architecture, cultural heritage and locally rooted practice.

A.I. is situated on island Muhu, at the west coast of Estonia.

--

Eesti Kunstnike Liidu Muhu

A. I. Kunstitalu toimib alates 2015. aastast rahvusvahelise kunstiresidentuurina.

Talukompleks pakub loomingulist väljakutset nii kaasaegsetele kunstnikele kui ajaloolastele; lastele kui täiskasvanutele; novaatoritele kui restauraatoritele.

 SEARCH BY TAGS: 
bottom of page