top of page

info - MUHU A.I.R.

MUHU A.I. KUNSTITALU - MUHU A.I. ART RESIDENCY

Eesti Kunstnike Liidu Muhu A.I.* Kunstitalu toimib alates 2014. aastast valdkondadevahelise loome- ja puhkekeskusena ning rahvusvahelise kunstiresidentuurina. EKL on Res Artis liige.

Kunstitalu asub Nõmmkülas, Muhu vallas, Saare maakonnas – arhailises ning vahetus looduskeskkonnas, tänapäeva mõistes maailma äärel.

Kaasaegses urbaniseerunud maailmas kujutavad meie suurtalu 19. sajandist pärit muinsuskaitsealused hooned maalähedast ja eksootilist puhke- ning töökeskkonda. Arhailine talukompleks pakub väljakutseid ja on suurepäraseks platsdarmiks nii kaasaegsetele kunstnikele kui ajaloolastele; lastele kui täiskasvanutele; novaatoritele kui restauraatoritele.

2014 aastal algatatud arendus- ning renovatsiooniplaanid näevad ette mitmekülgse funktsionaalsusega energiasäästliku peahoone valmimist, seega aastaringselt toimiva valdkondadevahelisi loomepotensiaale ühendava töökeskkonna teket, hiljemalt aastaks 2020.

Seni ootab Muhu A.I. Kunstitalu külalisi ja kolleege mai lõpust septembri keskpaigani, pakkudes oma aitades ööbimisvõimalust korraga kuni 23 külastajale, lisaks saun ja köök.

2015 aasta suveperioodil toimus A.I.Kunstitalus 4 suuremat kohalikku või rahvusvahelist kunstiüritust, sealhulgas kunsti- ja muusikafestival TULEVIK-HORISONT, maaliplenäär PIIRIRIIK, rahvusvaheline graafikasümpoosium, mitmed näitused Tallinnas ning Kuressaares. Novembris avati Kastellaanimaja galeriis Tallinnas 2015 hooaega lõpetav näitus KULDAEG, koostöös Tallinna Ehituskooliga.

Kokku külastas ja töötas 2015 aasat suvel Kunstitalu üle 80 kunstniku ning tudengi Saksamaalt Venemaani, kolm autorit ka esimesed pikaajalised residendid: Prantsusmaalt skulptor Pascal Pignon ja kirjanik Flavien Larderet ning Eestist skulptor Toomas Altnurme.

A.I. näeb oma kunstiresidentuuri programmi eesmärgina vajadust toetada innovaatilist ja rõhutatult väljajoonistuva autoripositsiooniga kunstnike tööd, mille tulemusena kujuneb Kunstitalust rahvusvahelist avatud vaimu ja loovat mõtet kandev kultuurikeskus - üks Eesti maamärkidest. 2016 aasta residentuuriprogramm avaneb detsembris 2015.

Kui Teid inspireerivad meie poolt pakutavad võimalused ja Teil tekib soov meid külastada või koostööd teha; korraldada meie talus õppe- või puhkelaagreid; puhata, kirjutada, leiutada looduse eralduses ning vaikuses, siis ootame Teie kirju ning ettepanekuid aadressil tiiu.rebane@eaa.ee

Lisainfot nii tegevuste kui kontaktide kohta leiate Kunstitalu kodulehelt: www.ai-res.org

Ootame Teid suvel Muhusse !

Tiiu Rebane

Muhu A.I. Kunstitalu kuraator-projektijuht

Mob: +372 58356207

* - art and innovation

EKL A.I.Kunstitalu kutsub kõigi loomeliitude liikmeid ja huvitatuid ühendama kasulikku meeldivaga ning puhkama Muhu rannaküla askeetlikus keskkonnas. Miljöös, kus elasid ja töötasid Eesti esimesed kunstnikud ja kultuuritegelased.

Voodikoht:

EKL liikmetele ja perekonnaliikmetele : 15 EUR ööpäev Alla 12 aastastele lapsed: 10 EUR Eelkooliealised tasuta (ilma lisavoodita)

Voodipesu: 5 EUR

Kultuuriürituste korraldamisel ja täismaja broneerimise korral hind kokkuleppel.

Aadress:

Uuetalu

Nõmmküla, Muhu vald

Saare maakond, 94752

Estonian Artists Association (EAA) Muhu Art Residency A-I-R program focuses on visual arts, including innovation, architecture, cultural heritage and locally rooted practice.

A.I. is situated on island Muhu, at the west coast of Estonia.

--

Eesti Kunstnike Liidu Muhu

A. I. Kunstitalu toimib alates 2015. aastast rahvusvahelise kunstiresidentuurina.

Talukompleks pakub loomingulist väljakutset nii kaasaegsetele kunstnikele kui ajaloolastele; lastele kui täiskasvanutele; novaatoritele kui restauraatoritele.

 SEARCH BY TAGS: 
bottom of page