top of page

MUHU PRINT 2016


Muhu Print A. I. Kunstitalus juulis 2016

Rahvusvaheline professionaalsete graafikute suveateljee ja workshopid:

19.07 PAULIS LIEPA (Läti) esitleb oma portfooliot ja viib läbi kollograafiat tutvustava töötoa

20.07 HELEN TAGO-MULLASTE tutvustab polümeergravüüri

Graafikanädal Muhumaal, Nõmmkülas Eesti Kunstnike Liidu baasis, A.I. Kunstitalus on tänavu suvel toimumas teist korda. Loodetavasti saab sellest järjepidev traditsioon. Sellel aastal on graafikuid tulemas ka Inglismaallt ja Ungarist.

Workshoppidele on igal päeval oodatud ka kõik graafikud, kunstnikud ja sõbrad, kes soovivad meie tegemistele kaasa elada!

Kunstnikud tulevad oma tavapärasest linnapiirkonnast koos tööriistade ja –vahenditega eemale suvisesse Eesti saarepiirkonna loodusmaastikusse. Altruistlik, ebaharilik, võib-olla veidi ebamugav olustik, milles töötatakse, suheldakse ja elatakse, loob unikaalse kogemuse ja töötulemuse. Selle viljakust - nii produtseeritud teoste, kui kommunikatsiooni ja koostöö osas, said osalejad juba eelmisel aastal kogeda.

Kutsutud kunstnikud esindavad eri põlvkondi ja rahvuseid. Kõiki ühendav joon on soov jagada tehnilisi teadmisi, kontseptuaalset lähenemist teostusele ning töötada intensiivselt trükigraafikaga ühisel väljal, andes traditsioonilistele oskustele innovaatilisust ja värskust. Kohalikele elanikele ja saare külalistele on tulemas avatud uste päev kunstnike ja graafikaga tutvumiseks. Sellest teavitame kohalikes kanalites vahetult enne üritust.

Nagu eelmiselgi aastal, on tänavu ürituse lõppfaasiks augustis 2016 osalejate ühisnäitus Tallinnas Ungari Instituudis. Seal eksponeeritakse graafikanädalal loodud töid ja tehnilisi eksperimente. info: http://www.ai-res.org/…

Meediakajastusi eelmisest üritusest:

http://vikerraadio.err.ee/raadioklipp/55c8bb0614f03602e0a13715

http://kultuur.err.ee/v/b73121ed-62ee-4f94-846c-a3654e607dfc

http://etv.err.ee/v/paevakajasaated/aktuaalne_kaamera/saated2100/8e0d4bde-f020-44f4-9232-053a4c2c9027/aktuaalne-kaamera-ilm (alates 21.20)

http://helentago.com/mrkmed/i-muhu-rahvusvaheline-graafikalaager

http://www.infoajka.hu/hirek/olvas/ajkai-grafikusok-egy-kozos-cel-erdekeben-dolgoznak-2015-08-09-170930

Eesti Vabagraafikute Ühendus

---

Muhu Print vol 2 A.I. Residency, Muhu Island, Estonia 17-23 July 2016 The international printmaking week at Nõmmküla village on Muhu Island, at the Estonian Artist Union residency house, is happening for a second time this summer from the 18th to 23rd of July 2016. The organizers are hopeful that this is becoming an annual tradition. The idea for this printmaking week was born out of a visit to Hungary. In 2014 Estonian artists from the The Association of Estonian Printmakers were invited to take part in a similar printmaking week in Magyarpolány Village Museum in Hungary. Their long history of yearly summer meetings and cooperation is admirable and the first summer symposium of Estonian local printmaking artists happened only one year later.

Printmakers-artists participated last year from Estonia and abroad: Imre Bodnar (Hungary), Zsofia Annamaria Sztranyak (Hungary), Tibor Csabai (Hungary), Anita Vitai (Hungary), Jaf Mabro (France), Piia Lehti-Teder (Finland), Tea Tikka (Finland), Britta Benno, Inga Heamägi, Lembe Ruben, Helen Tago-Mullaste, Kaija Kesa, Kalli Kalde, Lilli-Krõõt Repnau, Kadri Toom, Ly Lestberg, Külliki Järvila, Tiia Külv, Mark Antonius Puhkan, Kristina Mirjam Villand, Kelli Valk and Mari-Liis Laanemaa.

What makes this event even more special is the timing and location. The artists can exit their everyday routines and the city, bringing their tools and equipment away into the beautiful summerly Estonian island nature. The altruistic, unusual, sometimes slightly uncomfortable day-to-day, in which participants are working, living and creating brings about an unique experience and work-results. Last years attendants of the first printmaking week of its kind shared confirmation of the fertility in the produced works as well as new contacts made and cooperation.

The invited artists represent different generations, professional expertise and nationalities. The unifying aspiration is the sharing of knowledge: technical know-how, conceptual approaches to creating art, working intensively on a common field of interest thus providing traditional skills innovative and fresh approaches.

In addition to independent work there will also be three workshops introducing one artist and one printmaking technique each: Latvian artist Paulis Liepa will present his portfolio and gives a collography workshop.

Helen-Tago Mullaste will introduce the method of polymer engraving (intaglio) and thirdly,

This year we are also planning to have an open house day for the locals of the island to let them meet the artists and the results of the printmaking week. The local information channels will be used just before the event. Akin to last year, we are finishing our proceedings in August also with a group exhibition of the Muhu Print participants at the Hungarian Institute in Tallinn. The experiments, trials and results of the week will be exhibited and the replicas can be archived to make an electronic catalogue to record the proceedings.

Some media coverage from the previous event: http://vikerraadio.err.ee/raadioklipp/55c8bb0614f03602e0a13715 http://kultuur.err.ee/v/b73121ed-62ee-4f94-846c-a3654e607dfc http://etv.err.ee/v/paevakajasaated/aktuaalne_kaamera/saated2100/8e0d4bde-f020-44f4-9232- 053a4c2c9027/aktuaalne-kaamera-ilm (starting from 21.20) http://helentago.com/mrkmed/i-muhu-rahvusvaheline-graafikalaager http://www.infoajka.hu/hirek/olvas/ajkai-grafikusok-egy-kozos-cel-erdekeben-dolgoznak-2015-08- 09-170930

The Association of Estonian Printmakers

---

Estonian Artists Association (EAA) Muhu Art Residency A-I-R program focuses on visual arts, including innovation, architecture, cultural heritage and locally rooted practice.

A.I. is situated on island Muhu, at the west coast of Estonia.

--

Eesti Kunstnike Liidu Muhu

A. I. Kunstitalu toimib alates 2015. aastast rahvusvahelise kunstiresidentuurina.

Talukompleks pakub loomingulist väljakutset nii kaasaegsetele kunstnikele kui ajaloolastele; lastele kui täiskasvanutele; novaatoritele kui restauraatoritele.

 SEARCH BY TAGS: 
bottom of page