top of page

Näitus MAALIDES METSA


MAALIDES METSA Swedbank privaatpanganduse galerii Liivalaia 8, 15040 Tallinn NÄITUSE AVAMINE 8 . novembril kell 15.00 Liivalaia 8/11. korrus Kuraator Tiiu Rebane Kunstnikud Vano Allsalu Jüri Arrak Jaan Elken Herlet Elvisto Pille Ernesaks Ivar Kaasik Veiko Klemmer Piret Kullerkupp Philip Arvo Luik Helle Lõhmus Elo-Mai Mikelsaar Anne Moggom Lilian Mosolainen Karl-Kristjan Nagel Mall Nukke Tiiu Pallo-Vaik Juss Piho Kristiina Pärk Tiit Pääsuke Jane Remm Mari Roosvalt Uno Roosvalt Leho Rubis Kamille Saabre Valev Sein Anatoli Strahhov Karl-Erik Talvet Tiina Tammetalu Margus Tiitsmaa Toomas Vint Eduard Zenchik. Külalistena Päivi Pussila ja Raimo Törhönen Soomest. Eesti Maalikunstnike Liidu (EML) ja Swedbanga koostööna on Swedbanga privaatpanganduse ruumides alates 8.novembrist avatud ülevaatlik loodusmaalinäitus Maalides Metsa, mis võtab kokku EML ühe tänavustest peateemadest – loodusmaali aktuaalsuse küsimuse. Muhu Kunstiresidentuuris (www.ai-res.org) toimunud näituse eelüritusena tõi EML korraldatud maalisümpoosium Maalides Metsa kokku ligi 15 kunstnikku Eestist, Soomest, Saksamaalt ja Venemaalt. Sümpoosiumi loengute - seminaride eesmärgiks oli selitada uued võimalikud looduskäsitlused kaasaegses maalis ning mõista, kas zanri viljelemise mõte jääb kaasaegsest elust maha või on looduse piltidel tänapäeva inimesele ikka veel midagi öelda. Nii kõnelesid kohtumisel Prof. Jaan Elken, loodusaktivist Linda-Mari Väli, filosoof Hasso Krull, kunstiteaduse magistrant Leila Lükko, kunstnik.kuraator Tiiu Rebane jt Metsast, metsikusest, nartsissismist, dekadentsist ja ökognoosisest, Metsa mõistest ja kujutamise viisidest kunstiajaloos, Metsast kaasaegses kunstis ja Ökokriitikast jpm Loodus on senini olnud Eesti kultuurist lahutamatu osa, seda nii hingestatud looduslüürika ja müstitsismina kui ainesena, millest teadlikult kaugeneda. Just loodus on see tugipunkt, millele Eesti kujutava kunsti traditsioon näib püsivalt toetuvat ning loodus on traditsiooniliselt ka prisma, läbi mille inimene oma elu ning olemist mõistab ja ettekujutab.. või ehk millest tervenisti distantseeruda soovib. Olles eurooplased näime endiselt olevat valdavalt metslased ehk metsarahvas, kellel sammal, seened ja puudemühin tuntavalt veres püsivad ning kuidagi lahti ei lase, tahame siis seda või mitte. Näitus on avatud novembrist detsembri lõpuni Swedbank privaatpanganduse galeriis, taasluues Tallinna kohal kõrguvatesse koosolekuruumidesse ettekujutlust kunstimõtte arengutest, Eestimaa suvest, looduse lüürikast ja olemise füüsikast. Loodame et näitus saab olema muljeterohke taaskohtumine Eesti maalikunsti ning loodustunnetuse eri variatsioonidega. Eesti Maalikunstnike Liit www.maal.ee

Estonian Artists Association (EAA) Muhu Art Residency A-I-R program focuses on visual arts, including innovation, architecture, cultural heritage and locally rooted practice.

A.I. is situated on island Muhu, at the west coast of Estonia.

--

Eesti Kunstnike Liidu Muhu

A. I. Kunstitalu toimib alates 2015. aastast rahvusvahelise kunstiresidentuurina.

Talukompleks pakub loomingulist väljakutset nii kaasaegsetele kunstnikele kui ajaloolastele; lastele kui täiskasvanutele; novaatoritele kui restauraatoritele.

 SEARCH BY TAGS: 
bottom of page